Zoknik, harisnyák

Diabéteszes harisnyák, zoknik

Már a cukorbetegség kezdeti stádiumában is érdemes diabéteszes zoknit viselnie. Azok a jó diabéteszes zoknik, amelyeknek orrán nincs varrás, jól illeszkednek a lábhoz, nem szoros a gumírozásuk, nem vágnak be, nem hagynak nyomot a bőrön és nem szorítják a lábat. Kell
mes tapintású anyagból készülnek és plüss talprészüknek köszönhetően kényelmes járást biztosítanak. A széles orrész kialakítása a lábujjaknak is megfelelő helyet biztosít.

Némelyik diabéteszes zokni ezüstszállal készül, melynek fertőtlenítő hatása van.

Használjon lábkrémet a lábon jelentkező bőrkeményedések, repedések és egyéb sérülések kezelésére. Puhítják és hidratálják a bőrt, növelik rugalmasságát és sérülésekkel szembeni ellenálló képességét. Legtöbbjük gyulladás és gombás fertőzés veszélyét csökkentő hatóanyagokat tartalmaz.

Ne használjon szalicil tartalmú, szarvasfaggyús krémeket és tyúkszemirtó tapaszt, mivel ezek maró hatását a legtöbb cukorbeteg nem érzi, ezért kisebesedést okozhatnak !

Az alsó végtag duzzanatai miatt sok esetben gumiharisnya viselését javasolják. Üzleteinkben az orvosi szempontoknak maximálisan eleget tevő, ugyanakkor a divatharisnyákkal megegyező küllemű, extra minőségű kompressziós harisnyákat kínálunk. E harisnyákat még az avatott szem is nehezen tudja megkülönböztetni a divatharisnyáktól. A térdzoknitól a csipkés harisnyá
n keresztül a harisnyanadrágig minden fazonban, több színben megvásárolhatóak.