Boka-, lábrögzítők

Egyedi boka-láb rögzítők

A cukorbetegség előrehaladtával a láb ízületei is károsodhatnak. Legtöbbször a lábtő ízületein jelentkezik a diabéteszes arthopathia, az úgynevezett Charcot deformitás. Ennek lényege, hogy az érzészavaros lábon a csontszerkezet megbomlik, összetörik anélkül, hogy a beteg ezt észrevenné. Ezekben az esetekben a cipő viselése már nem védi meg a lábat, úgynevezett boka-láb rögzítő viselése szükséges. Ennek eldöntését bízza ortopéd szakemberre.

A rögzítő segíthet a talpi fekély gyógyításában is. Ebben az esetben a talpra ható erők semlegesítésére szolgáló kivitel ajánlott.

Ha lábának gyors változását, ujjainak karomszerű begörbülését, boltozatainak lesüllyedését észlelné, azonnal forduljon ortopéd orvoshoz. A teendőket csak röntgenkép alapján lehet meghatározni.

 

Aircast Diab Walker

Gyors segítséget adhat  ez a méretsorozatos, egyedileg adaptálható boka-láb rögzítő.

Pneumatikus megtámasztás, körkörös védelem. A szabadalmazott duplex légkamra rendszere kiválóan csökkenti az ödémát, biztos támasztást és védelmet nyújt. Stabil rögzítést biztosít a károsodott, cukorbeteg lábnak. Ergonómikus kialakítású széles talprészében elegendő hely jut a sebkezelő eszközöknek.

Vigyázat. Az eredeti terméknek sok hamisított változatával találkozhat a piacon. Ezek hatásmechanizmusa különbözik a szabadalmaztatott eszköztől.

Figyeljen a termék pontos megnevezésére!